20 éves tapasztalattal segítünk. Hívjon bizalommal!

+36-20-426-7575 | aime@aime.hu

Q1 DECUBITUS felfekvés elleni matrac (75 kg-ig) vászon huzatban
Q1 DECUBITUS felfekvés elleni matrac (75 kg-ig) vászon huzatban
21 990 Ft

Q1 DECUBITUS felfekvés elleni matrac (75 kg-ig) vászon huzatban

  • 0-75 kg-ig javasolt
  • Megelőzésre
  • Kialakult felfekvésre

Q1 DECUBITUS felfekvés elleni matrac (75 kg-ig) 

190*80*10cm-es, levehető, mosható vászon huzatban.

21 990 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

DECUBITUS felfekvés elleni matrac (75 kg-ig) 
190*80*10cm-es, levehető, mosható vászon huzatban.


Felvekvés elleni matrac (antidecubitus matrac)
1994 óta a magyar egészségügyben, a SOTE-n tananyag.
Az antidecubitus matrac működési elvének lényege a megnövelt kontaktfelület által az aktív nyomáselosztás valamint az önszellőzés biztosítása.
(Ez azt jelenti, hogy a speciális matracba a beteg egyenletesen süllyed bele, így nem csak a szokásos helyeken (váll, csípő, lapocka, fenék, sarok) támaszkodik a test, hanem végig az egész test vonalán. Egy ilyen matracon a homorú helyeken is létrejön az alátámasztás (tarkó, derék, hátsó térdhajlat) ezért az eddig nyomásnak kitett kisebb felületek helyett az egész test alá lesz támasztva, ezért a nyomás a nagy területen teljesen el tud oszlani. Sehol nem keletkezik nagy nyomás, ami a felfekvést létrehozza. A tojástartó alakú forma nem lapul be teljesen, a gúlák között mindíg marad levegő, ami szoba hőmérsékletű. A bőr mentén lévő átmelegedett levegő ennél könnyebb, ezért oldalt felfelé eltávozik, de hélyére friss, hűsebb levegő kerül. Az önszellőzés a melegebb és hűsebb levegő cirkulációja miatt jön létre.

A testsúly által kiváltott fizikai "visszahatás-visszanyomás" a matracban nem jön létre, mivel a gúlacsúcsokban keletkező nyomófeszültséget a gúlaszerkezet a saját alapjára osztja le. (A gúla csúcsa könnyen nyomódik be, "benne eltűnik" a benyomódás miatti visszanyomás ereje. Hagyományos matracokon a mélyebbre benyomódott testrészek alatt nagyobb visszanyomások keltkeznek.)

A matraccal érintkező egész testfelületen egyenletes alátámasztás jön létre, ezáltal kielégítő marad a bőr capilláris keringése. (A hajszálerekben tud keringeni a friss vér, ezért a szöveteknek megmarad a megfelelő oxigén-ellátása.)

A háromdimenziójú mélyprofil a matracfelületen egy vízszintes elmozdulást is elősegít, melynek a jótékony hatása a beteg testhelyzet változtatásakor nyilvánul meg.

200 fokig hőkezelhető, autoclavozható.
Mérete 190*80*10cm

 

Ha kérdése lenne, kérem hívjon:   

06-23-33-2040   vagy   06-20-426-7575

Adatok
Egészségpénztárak felé
Elszámolható
EU MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT
OGYÉI Igazolás
  
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!