20 éves tapasztalattal segítünk. Hívjon bizalommal!

+36-20-426-7575 | aime@aime.hu

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek

 

Tisztelt Vásárlóink!
Tekintettel arra, hogy a felfekvés megelőzés és gyógyítás nem tűrhet halasztást, a Betegek érdekében arra törekszünk, hogy lehetőség szerint mindegyik termékünk állandóan készleten legyen, ezért azok azonnal kiadhatók, vagy postázhatók. Így a napi gyakorlat szerint az Önök által megrendelt termékeket Önök már másnap meg is kapják.

Kérjük, amennyiben vásárlója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, ha minden pontjával egyetért és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve is. A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésére áll.

Üzemeltetői adatok
Cégnév: AIME Egészségpénztári Matrac Szolgáltató Kft.
Székhely: 2040 Budaörs, Szabadság út 13.
Adószám: 14269062-2-43
Cégjegyzék szám: 01-09-896382
Kibocsátó cégbíróság: Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság

Kapcsolat, elektronikus elérhetőség: aime@aime.hu (ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől)
Tel.: 06-23-33-2040
Elektronikus Ügyfélszolgálat: aime@aime.hu
Ügyfélszolgálat helye: 2040 Budaörs, Szabadság út 13.
Telefonos Ügyfélszolgálat: 06-23-33-2040

Szerződés nyelve: Magyar
A szerződés írásban kötöttnek minősül, elektronikusan eltárolt és a későbbiekben visszakereshető.
A minősített matracok és gyógytermékek megvásárolhatók az Önkéntes Egészségpénztáraknál, és 100%-ban elszámolhatók. Az ehhez szükséges EP számla kiállításához minden joggal és engedéllyel rendelkezünk, az Egészségpénztárakkal szerződésben állunk.

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A megjelenített termékek megrendelhetők: on-line házhoz szállítással vagy személyes átvétellel is. (2040 Budaörs, Szabadság út 13.)

A kínált termékek:

felfekvés elleni antidecubitus matracok, felfekvés elleni antidecubitus ülőpárnák, alvás komfort kiegészítők, matrac vádők, matrac topperek, matrac magasítók, gyógyászati segédeszközök, fény- hő- légterápiás eszközök.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát , azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját, csak a megjelölt termékeknél. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.
A fizetendő végösszeg - a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján - minden költséget tartalmaz. A számla levelet (szükség esetén az Egészségpénztári Számlát) a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni. Ha a termék csomagolásán ill. a terméken sérülést észlel, kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Rendelési információk

A vásárlás regisztrációval, a szükséges adatok megadásával lehetséges.

A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 10-18 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására. Amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, akkor az a következő napon kerül feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk minden esetben telefonon vagy e-mailben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő a visszaigazolástól számított 5 munkanapon belül történik. A megjelenített képek eredeti termék-anyag fotók, nem csak illusztrációk. A matractopperek esetében az anyag nem, csak a steppelés mintázata térhet el a fényképen láthatótól. Ez természetesen nem befolyásolja a termék terápiás hatásosságát. Cégünk nem vállalhat felelősséget a németországi gyártó esetleges előzetes bejelentés nélküli steppelési-minta – mint design - változása miatt.

Rendelés menete:
  • A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba.
  • Amennyiben szeretne további terméket kosárba helyezni, válassza a „vásárlás folytatása" gombot. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „törlés" gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Új mennyiség megadását követően válassza a „kosár frissítése" gombot.
  • Szállítási/fizetési mód kiválasztása. (Banki átutalás vagy utánvételi lehetőség)
  • Megrendelés
  • Szállítási / Számlázási adatok megadása
  • Az adatok megadását követően a " Megrendelés" gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével kapcsolatban.
  • A megrendelés elküldését követően e-mailben visszaigazolást kap, amely tartalmaz egy ellenörző linket, erre kattintva véglegesítheti vásárlását.
    *Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék.

A megrendelt termék és házhoz szállítási díj kifizetésének módja:

Személyes átvátelnél üzletünkben vagy kiszállítás futárral. (Előre utalás is lehetséges vagy fizetés a futárnál utánvéttel.
A fizetendő végösszeg - a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján - minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza.

Házhoz szállítás, információk

Webáruházunk megrendeléseit a DPD teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-18 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A rendeléskor célszerű megadni telefonszámát is, mert akkor a Gartrans szállítója időpontot egyeztethet, ami Önnek megfelelő.

Házhoz szállítás díjszabása:
  • A házhoz szállítás díja előre utalás esetén 10.000,- Ft alatt az egész ország területén: 990 Ft (az ár tartalmazza az ÁFÁ-t)
  • A házhoz szállítás díja előre utalás esetén 10.000,- Ft felett az egész ország területén: 1800 Ft (az ár tartalmazza az ÁFÁ-t)
  • A házhoz szállítás díja előre utalás esetén 50.000,- Ft felett az egész ország területén: 2800 Ft (az ár tartalmazza az ÁFÁ-t)
  • A házhoz szállítás díja utánvét esetén 10.000,- Ft alatt az egész ország területén: 990 Ft (az ár tartalmazza az ÁFÁ-t)
  • A házhoz szállítás díja utánvét esetén 10.000,- Ft felett az egész ország területén: 1800 Ft (az ár tartalmazza az ÁFÁ-t)
  • A házhoz szállítás díja utánvét esetén 50.000,- Ft felett az egész ország területén: 2800 Ft (az ár tartalmazza az ÁFÁ-t)

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket utánvéttel, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak. Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani.

Fizetési lehetőségek
  • személyes átvétel: 2040 Budaörs, Szabadság út 13. alatti matracboltban (Fizetési lehetőség: készpénz vagy EP-kártya vagy BANK-kártya)
  • készpénzben utánvéttel a kiszállításkor
  • átutalással (előre utalással) - Ebben az esetben a következő bankszámlára várjuk a megrendelés ellenértékét: AIME Kft.
    UniCredit Bank 10918001-00000097-09430008  A közleménybe kérjük beírni a rendelésszámot! (egyedi méretű termékeket pl.: szivacs, csak előzetes fizetés után gyártunk le)

Garancia

A termékekre 12 hónap garanciát vállalunk. Termék meghibásodás esetén a webáruház üzemeltető címén, e-mail címén és telefonszámán kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről. A termékek garanciális cseréjének vagy javításának helyszínére (Üzemeltető címe) történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!
Ide vonatkozó jogszabály: 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet.

Elállás joga

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény értelmében a Vásárló 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.

A törvény további részletei megtekintése itt http://www.nfh.hu/node/2709 
    
A Vásárló az elállási jogát gyakorolhatja:
  • A termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig.
  • Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig
  • Ha a törvényi előírás szerinti írásbeli megerősítés kézhezvétele, annak ismertetésére a termék kézhezvételének napjától, vagy a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, abban az esetben attól az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb, mint nyolc munkanap van hátra.
  • Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.
  • Az AIME Egészségpénztári Matrac Szolgáltató Kft. a Vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő nyolc napon belül visszatéríti.
  • A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A Vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli.
  • A vállalkozás követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A felek eltérő megállapodása hiányában a Vásárló nem gyakorolhatja a törvényi előírás szerinti elállási jogot az alábbi esetek alkalmával:
  • Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte.
  • Olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ.
  • Olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza.
  • Tisztelt Vásárlók! Termékeink nagy része Gyógyászati Segédeszköz ill. Orvostechnikai Eszköz.. Természetüknél fogva rendeltetésük szerint beteggel való érintkezésre szolgálnak, emiatt ezeket nem lehet visszavenni abban az esetben, ha a csomagolásuk nem bontatlan. Kérem, legyenek szívesek ezt figyelembe venni, mert Betegtől visszaérkezett bontott ill. már kinyitott csomagokat nem vehetünk vissza. Az elállás joga nem feltétel nélkül automatikusan megengedett minden termékre a higiénés szigorítások miatt.

Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!
A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt)

Adatkezelés

A webáruház használata során az Aime Egészségpénztári Matrac Szolgáltató Kft. részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az az AIME Kft. alvállalkozója. (Pl: Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az Aime Ktf. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az Aime Kft. mindaddig rögzíti, amíg a Vásárló nem kéri azok törlését. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az aime@aime.hu címen.
A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az Aime Egészségpénztári Matrac Szolgáltató Kft. általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.
Adatkezelési tájékoztató
GDPR Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelési Tájékoztató

Az Adatkezelési Tájékoztató célja, hatálya, irányadó jogszabályok 

A jelen Tájékoztató célja, hogy rögzítse az AIME Egészségpénztári Matrac Szolgáltató Kft. által alkalmazott adatvédelmi- és kezelési elveket és a társaság adatvédelmi- és kezelési politikáját, melyet a társaság - mint adatkezelő - magára nézve kötelező erővel ismer el.

A Tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor a társaság különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény („Grtv.”) rendelkezéseit.

Jelen Adatkezelési Tájékoztató hatálya a www.felfekves,hu címen elérhető weboldalhoz (továbbiakban: „Weboldal”) kapcsolódó adatkezelésekre terjed ki.

A Tájékoztató hatálya nem terjed ki azon személyek (szervezetek, cégek) adatkezeléseire, amelyek bármi féle tájékoztatásából a Felhasználó e weboldalról értesült.

Fogalom meghatározások

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül a Személyes adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen a Személyes adatok gyűjtése, rögzítése, rendszerezése, tagolása, tárolása, átalakítása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, betekintése, felhasználása, közlése, továbbítása, terjesztése vagy egyéb módon hozzáférhetővé tétele, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása (ideértve a profilalkotást is), korlátozása,  törlése és megsemmisítése.

Adatkezelő: az a meghatározott személy, aki az Adatkezelés céljait és eszközeit – önállóan vagy másokkal együtt – meghatározza.

Személyes adat vagy adat: bármilyen adat vagy információ, amely alapján egy természetes személy Felhasználó – közvetett vagy közvetlen módon – azonosíthatóvá válik.

Adatfeldolgozó: az a szolgáltató, aki az Adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

Felhasználó: az a természetes személy, aki a Weboldalon Vásárlóként megadja a személyes adatait.

Külső szolgáltató: az Adatkezelő vagy a Weboldal üzemeltetője által, az egyes szolgáltatások biztosításához kapcsolódóan – akár közvetlenül, akár közvetetten – igénybe vett szolgáltató partnerek – mint harmadik fél – akik számára a szolgáltatásaik biztosítása érdekében a Személyes adatok továbbításra kerülnek vagy kerülhetnek, illetve akik az Adatkezelő részére Személyes adatokat továbbíthatnak. Külső szolgáltatónak minősülnek továbbá azon szolgáltatók is, amelyek nem állnak sem az Adatkezelővel sem a szolgáltatások üzemeltetőivel együttműködésben, azonban az által, hogy hozzáférnek a Weboldalhoz, a Felhasználókról adatokat gyűjtenek, amelyek akár önállóan, akár más adatokkal összekapcsolva alkalmasak lehetnek a Felhasználó azonosítására. Továbbá a tárhely-szolgáltatás biztosítása során az Adatkezelő Külső szolgáltatónak tekinti a Felhasználót is az általa használt tárhelyen folytatott adatkezelési tevékenység szempontjából.

Tájékoztató: az Adatkezelő jelen adatkezelési tájékoztatója.

Az adatkezelő személye és tevékenysége
Név: AIME Egészségpénztári Matrac Szolgáltató Kft.

Székhely: 2040 Budaörs, Szabadság út 13.

Telefon: 06-23-332-040

E-mail: aime@aime.hu

Adatvédelmi felelős: Kökény Ferencné

Adatvédelmi felelős beosztása: Ügyvezető

AIME Kft. adatkezelési nyilvántartási azonosítója: [azonosító kiadása folyamatban].

Az Adatkezelő Magyarországon bejegyzett gazdasági társaság. 

Az Adatkezelő üzemelteti a Weboldalt, amely a felfekvés – mint különféle betegségek szövődménye – elleni termékek, gyógyászati segédeszközök és orvostechnikai eszközök internetes úton történő forgalmazása céljából jött létre.

Az adatkezelés elvei, módja, az irányadó jogszabályok
Az Adatkezelő a jóhiszeműség, a tisztesség és az átláthatóság követelményeinek megfelelően, a Felhasználókkal együttműködve jár el az adatkezelés során. Az Adatkezelő csak a törvényben meghatározott, vagy a Felhasználók által megadott adatokat kezeli, az alábbiakban meghatározott célokból.  A kezelt Személyes adatok köre arányban áll az adatkezelés céljával, azon nem terjeszkedhet túl.

4.2. Minden olyan esetben, ha a Személyes adatokat az Adatkezelő az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a Felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

4.3. Adatkezelő a neki megadott Személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott Személyes adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel.

4.4. A 16. életévét be nem töltött személy érintett Személyes adatai csak a felette szülői felügyeletet gyakorló nagykorú személy hozzájárulása esetén kezelhetők. Az Adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy jogosultságát, illetve nyilatkozatának tartalmát ellenőrizni, így a Felhasználó illetve a felette szülői felügyeletet gyakorló személy szavatol azért, hogy a hozzájárulás megfelel a jogszabályoknak. Hozzájáruló nyilatkozat hiányában az Adatkezelő 16. életévét be nem töltött érintettre vonatkozó Személyes adatot nem gyűjt.

4.5. Az Adatkezelő az általa kezelt Személyes adatokat a jelen Tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozókon, valamint egyes – a jelen Tájékoztatóban hivatkozott – esetekben a Külső szolgáltatókon kívül harmadik félnek át nem adja.

A jelen pontban foglalt rendelkezés alól kivételt képez az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely az érintett Felhasználó beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmazhatja, ez által nem minősül Adatkezelésnek, sem adattovábbításnak.

Az Adatkezelő bizonyos esetekben – hivatalos bírósági, rendőrségi megkeresés, jogi eljárás szerzői-, vagyoni- illetve egyéb jogsértés vagy ezek alapos gyanúja miatt az Adatkezelő érdekeinek sérelme, a szolgáltatás biztosításának veszélyeztetése stb. – harmadik személyek számára hozzáférhetővé teszi az érintett Felhasználó elérhető Személyes adatait.

Az Adatkezelő jelen Adatkezelési tájékoztatóban felsorolt Adatfeldolgozói, illetve a Külső szolgáltatók 2018. május 25. napját követően a részükre az Adatkezelő által továbbított és általuk kezelt vagy feldolgozott Személyes adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzítik, kezelik, ill. dolgozzák fel és erről nyilatkozatot tesznek az Adatkezelő részére.

4.6. Az Adatkezelő az általa kezelt Személyes adat helyesbítéséről, korlátozásáról, ill. törléséről az érintett Felhasználót, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban a Személyes adatot Adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az Adatkezelés céljára való tekintettel a Felhasználó jogos érdekét nem sérti.

4.7. Tekintettel a GDPR vonatkozó rendelkezéseire az Adatkezelő nem köteles adatvédelmi tisztviselő kijelölésére, az Adatkezelő ugyanis nem minősül közhatalmi szervnek vagy közfeladatot ellátó szervnek, az Adatkezelő tevékenységei nem foglalnak magukban olyan műveletet, amely a Felhasználók rendszeres és szisztematikus, nagymértékű megfigyelését teszik szükségessé, továbbá az Adatkezelő nem kezel különleges adatot, illetve büntetőjogi felelősség megállapítására vonatkozó határozatokra és bűncselekményre vonatkozó személyes adatot.

4.8. Az Adatkezelő a személyes adatokat az irányadó jogszabályoknak megfelelően kezeli. Az adatkezelésre irányadó jogszabályok különösen:

az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: „Infotv.”);

a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (továbbiakban: „Grtv.”);

az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendelete;

az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;

a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (a bizonylatok megőrzését illetően).

Az adatkezelés jogalapja
5.1. Figyelemmel az Adatkezelő tevékenységének jellegére, az adatkezelés jogalapja a Felhasználók önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló kifejezett hozzájárulása (Infotv. 5. § (1) bek. a) pont), továbbá profilalkotás esetén a Felhasználó megfelelő, a GDPR rendelkezéseinek megfelelő tájékoztatása, továbbá a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja. A Felhasználók önként lépnek kapcsolatba az Adatkezelővel, önként regisztrálnak, önként veszi igénybe az Adatkezelő szolgáltatását. Az adatkezelő a Felhasználók hozzájárulásának a hiányában csak akkor kezel adatot, ha erre törvény egyértelműen felhatalmazza.

5.2. A Felhasználó jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

5.3. Az Adatkezelő a Felhasználó által az egyes honlapokra történő belépéskor a Felhasználó IP címét a szolgáltatás nyújtásához kapcsolódóan, az Adatkezelő jogos érdekére tekintettel és a szolgáltatás jogszerű biztosítása okán (pl. jogellenes felhasználás ill. jogellenes tartalmak kiszűrése érdekében), a Felhasználó külön hozzájárulása nélkül is rögzíti.

5.4. Jelen Tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozók részére történő Adattovábbítás a Felhasználó külön hozzájárulása nélkül végezhető. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak jogszabály ettől eltérően nem rendelkezik – kizárólag jogerős hatósági határozat alapján, vagy a Felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges.

5.5. Bármely Felhasználó e-mail címének valamint a regisztráció során megadott adatainak (pl. felhasználó név, azonosító, jelszó stb.) megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről ill. az általa megadott adatok felhasználásával kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen és/vagy adatokkal történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta és az adatokat megadta.

5.6. Az adatkezelés jogalapja bizonyos esetekben jogszabály rendelkezése. A főbb, adatkezelést is előíró jogszabályok a 4.8. pontban meghatározott jogszabályok. Az Adatkezelő által kiállított bizonylaton szereplő adatokat az Adatkezelő a számvitelről szóló törvényben meghatározottak szerint kezeli.

5.7. Az adatkezelés jogalapja lehet az Adatkezelő lényeges jogos érdeke, amely esetben a GDPR vonatkozó rendelkezéseivel összhangban az Adatkezelő elvégezte és a jövőben is elvégezheti az érdekmérlegelési tesztet, amely alátámasztja, hogy az adott adatkezelés az Adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, és ezen érdekekkel szemben nem élveznek elsőbbséget az érintett olyan jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé. Az Adatkezelő erre irányuló kérés esetén a jelen Tájékoztatóban írtak szerint tájékoztatást nyújt az érintett részére a jelen bekezdésben foglaltakkal kapcsolatban.

Az adatkezelés célja 
Az Adatkezelő személyes adatot kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezel. Az adatkezelés minden szakaszában megfelel az adatkezelés céljának. Az adatok felvétele és kezelése tisztességesen és törvényesen történik. Az Adatkezelő törekszik arra, hogy csak olyan személyes adat kezelésére kerüljön sor, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.

Az adatkezelés célja elsősorban a Weboldal üzemeltetése, és az Adatkezelő szolgáltatásainak nyújtása.Az adatkezelés célja a fentiek alapján:
A Felhasználó azonosítása, a Felhasználóval való kapcsolattartás;
A Weboldalon történő vásárlás során létrejött szerződés végrehajtása, a szerződéses kötelezettségek Adatkezelő általi teljesítése;
Az Adatkezelőt terhelő kötelezettségek teljesítése, az Adatkezelőt megillető jog