20 éves tapasztalattal segítünk. Hívjon bizalommal!

+36-20-426-7575 | aime@aime.hu

ElastiMED felfekvés elleni betegalátét fedőmatrac
ElastiMED felfekvés elleni betegalátét fedőmatrac
12 990 Ft
ÚJ

ElastiMED felfekvés elleni betegalátét fedőmatrac

ElastiMED felfekvés elleni betegalátét fedőmatrac 200*90*5cm

Bármilyen matracra ráhelyezhető, alkalmas megelőzésre I.-II. fokú felfekvések kezelésére. A mélyen és egyenletesen profilozott gúlás felszín jól elosztja a nyomást, tehermentesíti a nyomásnak fokozottan kitett testrészeket. Nagyon kényelmes. Jól szellőzik, ez azért nagyon fontos, mert a nyirkos bőr (a megváltozott PH-értéke miatt) nagyon sérülékeny.

Az alátét tetejére jól szellőző pamut lepedőt kell teríteni.

 

Hatásfoka magas, jól megközelíti a DECUBITUS Q1 valamint DECUBITUS Q2 matracok hatásfokát. JAVASOLJUK!

130 kg-ig alkalmazható.

12 990 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Főbb jellemzők:

  • Matrac anyaga: spec PU hab (35 kg/m3)
  • Vastagság: 5 cm (2 cm támasztórétegen 3 cm nyomáselosztó és kiegyenlítő réteg)

 

Mérete:

  • 200x90*5 cm

Összetekerve, befóliázva, pormentesen szállítjuk. 

speciális "nagy-rugalmasságú" PU hab

„A súlytalan kényelem”

A "nagy-rugalmasságú" PU habokat nyugodtan nevezhetjük a következő évezred anyagának. Ezek az anyagok a legmagasabb „high-tech” technológiát képviselik a poliuretánok családjában.


A habanyag tökéletesen leképezi a test körvonalait oly módon, hogy nem fejt ki ellenállást a rá ható nyomással szemben, hasonló, mint a „visco-elasztikus effektus”.
Cellaszerkezetéből adódóan kiemelkedő tulajdonságának köszönhetően kivételes és egyedülálló ergonómia és alváskomfort valósítható meg.
Az ipari (bútorbolti) memory habokkal szemben kivételes tulajdonságai közé tartozik, hogy a hőmérséklet függvényében nem változnak a fizikai paraméterei. Az ipari memory habok ugyanis a hőmérséklet növekedésével fokozatosan lágyabbak, ellenkező esetben pedig keményebbek lesznek. Emiatt például egy idősebb embernél - akinek a rossz keringése miatt hidegek a végtagjai, könnyen kialakulhatnak a sarokdecubitusok. 

E speciális "nagy-rugalmasságú" PU habból készült termékünknél ez a probléma kizárt, mert az anyag hideg testfelület alatt is maximális nyomáselosztást képes biztosítani.

 

Továbbá a hagyományos memory alapanyagok nem engedik át a levegőt gyakorlatilag nem szellőznek, viszont ez a  speciális "nagy-rugalmasságú" PU habból készült termékünk a nyitott cellaszerkezete miatt jól szellőzik. Ez a felfekvések szempontjából azért fontos, mert a nyirkos bőr a megváltozott PH-értéke miatt nagyon sérülékeny. Általános használat esetén is jótékony, mert jelentősen emeli a komfortérzetet.

A speciális "nagy-rugalmasságú" PU habok páratlanul egyesítik a lágyságot a nyomáselosztással.

 

Adatok
Egészségpénztárak felé
Elszámolható
EU MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT
OGYÉI Hatósági Bizonyítvány
  
OGYÉI MDR regisztráció
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Polyàk Àgnes
2023.02.28
Anyukàmnak vettem combnyak törése utàn, felfekvés elkerülésére és az àllandó fekvés kényelmesebbé tételére!!! Làbadozàsa soràn Én is kipróbàltam eegyvegy alkalommal nagyon kényelmesnek talàltam!!!
Hasonló termékek