20 éves tapasztalattal segítünk. Hívjon bizalommal!

+36-30-942-5241 | aime@aime.hu

X4 SUPER CARE DIGITAL VENTILLÁLÓ felfekvés elleni légmatrac
X4 SUPER CARE DIGITAL VENTILLÁLÓ felfekvés elleni légmatrac
249 990 Ft 
199 990 Ft

X4 SUPER CARE DIGITAL VENTILLÁLÓ felfekvés elleni légmatrac

X4 SUPER CARE DIGITAL VENTILLÁLÓ felfekvés elleni légmatrac
X4 SUPER CARE DIGITAL VENTILLÁLÓ felfekvés elleni légmatrac
  • 20-145 kg-ig javasolt
  • Kialakult felfekvésre
  • Súlyos felfekvésre
  • K É S Z L E T E N,  JELENTŐS KEDVEZMÉNNYEL

X4 Super Care DIGITAL professzionális "lélegző-ventilláló" felfekvés elleni antidecubitus matrac távirányítóval és digitális kompresszorral 20kg-tól 145 kg-ig

A ventilláló matrac szárazon tartja a bőrt.

20
249 990 Ft 
199 990 Ft
Kedvezmény: 20
Megtakarítás 50 000 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Mi az a ventilláló matrac?
Olyan, mintha a matrac felületét vagy 1000-szer megszúrkálták volna gombostűvel és emiatt a matrac folyamatosan friss levegővel látja el a testfelszínt. A kompresszor folyamatosan pótolja az elvesztett (kiventillált) levegőt. Ennek köszönhetően a bör mindig száraz marad (a nyirkos bőr nagyon sérülékeny) ill a sebek nem füllednek be, hamarabb gyógyulnak.


A rendszer nyomáselosztási képessége és a bőr szárazon tartása kiváló.


Professzionális antidecubitus matrac.
Csak egy gombnyomás, és a decubitus matrac fix matraccá változik. (Például orvosi vizsgálat, kezelés, vagy étkezés idejére)
Változtatható ciklusidő és egyéb kényelmi funkciók.

Matrac:

Nyomáselosztási képessége kiváló
Zárt matrac-rendszer, a cellák alul-felül be vannak vonva.
A matrac alsó része rendkívül erős sérülés- és szakadásgátló külön huzattal rendelkezik.
Ehhez kapcsolódik a matrac felső részét borító elasztikus "lélegző" huzat, amely a testpárát átengedi, biztosítja a matrac ventillálását és a szellőzést, viszont folyadékot nem enged át a matrac felé. Az elasztikus tulajdonságának köszönhetően gyűrődésmentes, ami segít a felfekvési sérülések ellen.

Kompresszor:
Digitális vezérlésű távirányítóval is vezérelhető kompresszor.
Állítható a beteg súlya, mely alapján a processzor az optimális nyomást szabályozza valamint a kompresszor ciklusideje is 4 fokozatban a beteg keringési állapotának megfelelően.
Az extra-tartós alumínium-motoros megoldásnak köszönhetően egyedülállóan alacsony, 20 db alatti zajszint.
(A részletek kissé lejjebb, a táblázatban láthatók.)
Érintésvédelmi osztály: Class II. (Egészségügyi szabvány kettős szigeteléssel)
110-120/220-240 Volt (USA/Európai szabvány)
50-60 Hz (USA/Európai szabvány

MINŐSÍTÉSE: ISO 13485   és   MDR

​Az ISO 13485 tanúsítvány bizonyítja, hogy az Önök cége mennyire elkötelezett az orvosi műszerek minőségét illetően. Ezzel is demonstrálhatja, hogy a minőségirányítási rendszerét tanúsították és megfelel a törvényi követelményeknek és a vevői elvárásoknak.

Az MDR (Medical Devise Regulation) az új EU szigorú követelménye az orvostechnikai eszközökre.

Egészségpénztárak felé elszámolható.

(AZ ISO 13485 szabvány tejes mértékben harmonizál az európai MDR Direktívát honosító orvostechnikai eszközökről szóló 47/1999 (X.6.) EüM. rendelettel.)

 

Továbbá: CE, FDA, FSC, TUV EN60601-1 test report, Best Car

FDA tanúsítvány
Ez az egyik  legnagyobb befolyással rendelkező, legfontosabb minőségi tanúsítvány, amely igazolja a termékek valódi minőségi mutatóját. 

Az 1906-ban alakult FDA (vagyis Food and Drug Administration = élelmiszer és gyógyszer engedélyeztetési hivatal), az USA élelmiszert és gyógyszert bevizsgáló államapparátusa egy kormányhivatal, amely az élelmiszerek, élelmiszer kiegészítők, gyógyszerek, (emberi és állati) kozmetikumok, orvostechnikai eszközök és bio-gyógyszerészeti és vérkészítmények ellenőrzéséért és szabályozásáért felelős. 

Az engedélyezési procedúra szigorú és évente meg kell újítani. Eszközök esetén nem csak a biztonságot, de a hatékonysággal és eredményességgel kapcsolatos állításokat is igazolni kell klinikai vizsgálatokkal. Az FDA regisztráció nem pusztán a termékre vonatkozik, hanem azt is meghatározza, milyen használatra adták ki az engedélyt.

Használati útmutató

1. Elhelyezés:
Helyezzük a kitekert matracot a puha kék felével felfelé az ágyra vagy a jelenlegi matracra. A gumicsöveket (2db) be kell dugni a kompresszor 2db kivezetésébe. A gumicső nem törhet meg és a CRP feliratú (kirántható vészleeresztő) is bedugva kell legyen a matrac oldalán, ezt is kérjük ellenőrizze le. A kompresszort a lábnál vagy a földre, vagy a kompresszor alján jévő 2db kihajtható tartóval az ágyra is helyezhetjük.

2. Bekapcsolás:
A beteg fekhet a matracon az első felfújáskor is, ez kb. 20 percig eltarthat. (testsúly függő) Kapcsoljuk be a kompresszor előlapján a POWER gombot. Ezután állítsuk be a beteg testsúlyát a KG ablak melletti fel/le nyilakkal. A kompresszor alaphelyzetben 60 kg-os súlyra van gyárilag beállítva.

3.   Használat:
Az ALTER gombal "körbe-körbe" változtathatjuk a matrackörök felfújás-leeresztés ciklusidejét, mely a páros illetve páratlan cellák között váltakozik.
Az AUTOFIRM gombot megnyomva a matrac 15 percig fix (mozgásmentes) állapotra vált, mely letelte után automatikusan a beteg védelme érdekében ismét váltakozó funkcióra vált vissza. Ha szükséges, a 15 perces fixálás azonnal újraindítható.

A LOCK (gyerekzár) gomb 5 másodpercig való nyomvatartása után a gombok nem reagálnak a nyomkodásra. Eztr a zárolást a gomb ismételt 5 másodperces nyomvatartása oldja fel. Ekkor a gép hangjelzést ad és a gomb feletti pici LED-lámpa fénye kialszik.
Minden gomb nyomása illetve változása fény és hangjelzéssel jár együtt a biztos kezelhetőség érdekében.

A KG ablakon a működés közben gyakran változó számokat látni, ezek a kompresszor nyomásérzékelője által mért Higanymilliméter értékek. Ez azért fontos, mert adott súlyú betegek lehetnek különböző magasságúak, fekhetnek különböző pozícióban és emiatt a matracban keletkező nyomásértékek változnak. Ezt "figyeli" az INTELLIGENS kompresszor nyomás-szabályozó elektronika és ennek megfelelően korrigálja automatikusan a matraba fújt levegő mennyiségét azaz a matrac - betegre gyakorolt - visszanyomását.

 

A matrac műszaki paraméterei:
Magassága 4,5coll   12cm
18db cella (cserélhető)
4-11 lélegző, ventilláló cellák (ezek tartják szárazon a bőrt)
3db fix párna cella (szédülés ellen)
strecch elasztikus lélegző huzat körbezipzárral, mely antibacteriális, antifungális és hypoallergén
a matrac súlya 5,5kg
beteg súlya 20-145kg-ig
CPR szelep a sürgősségi ellátáshoz (klinikai felhasználás esetén)
 
A kompresszor műszaki paraméterei: 
110/220V 50-60Hz
7-8liter/perc
70-120 Hgmm
6/9/12/25 perc változtatható ciklus idő
automata légnyomás-kontroll
Alarm jelzés (áramszünet/légvesztés)
 
Statikus (FIX) mód
Kezelőgombok lezárása lehetőség
Távirányító
digit panel
29*12*10cm
2,5kg

GARANCIA 12 hónap  
  
A kompresszoros decubitus matracokon csak óvatosan szabad forgatni és tornáztatni a beteget.
Adatok
Egészségpénztárak felé
Elszámolható
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!