20 éves tapasztalattal segítünk. Hívjon bizalommal!

+36-30-942-5241 | aime@aime.hu

X5 Super Care DIGITAL-DUO "Cell On Cell" 210 kg-ig (25cm magas) felfekvés elleni légmatrac
X5 Super Care DIGITAL-DUO "Cell On Cell" 210 kg-ig (25cm magas) felfekvés elleni légmatrac
349 990 Ft 
299 990 Ft

X5 Super Care DIGITAL-DUO "Cell On Cell" 210 kg-ig (25cm magas) felfekvés elleni légmatrac

X5 Super Care DIGITAL-DUO "Cell On Cell" 210 kg-ig (25cm magas) felfekvés elleni légmatrac
X5 Super Care DIGITAL-DUO "Cell On Cell" 210 kg-ig (25cm magas) felfekvés elleni légmatrac
X5 Super Care DIGITAL-DUO "Cell On Cell" 210 kg-ig (25cm magas) felfekvés elleni légmatrac

X5 Super Care DIGITAL-DUO professzionális klinikai antidecubitus "Cell On Cell" rendszerű "ventilláló-lélegző" matrac (akár 210 kg-ig), digitális, mikroprocesszoros kompresszorral, távirányítóval is, speciális kezelést igénylő betegek részére.

14
349 990 Ft 
299 990 Ft
Kedvezmény: 14
Megtakarítás 50 000 Ft
Részletek

Professzionális antidecubitus matrac az összes stádium kezelésére. A matrac 25cm magas, a kompresszor dupla digitális kijelzővel rendelkezik (az egyiken a beteg súlya, a másikon a matrac zónáiban éppen aktuális légmyomásértékek láthatók) és a funkciók egyszerűen állíthatók be az előlapon található nyomógombokkal.


A beteg súlyát kell a digitális kompresszor előlapján beállítani, a különböző testrészek alatti nyomásértékeket a kompresszor fejlett elektronikai rendszere automatikusan állítja be és folyamatosan ellenőrzi is azt. 
felső légcella sorban a nyomás folyamatosan váltakozik (alternál) míg az alul lévő cellasor fix légnyomású, melynek értékét szintén automatikusan állítja be a rendszer.  (Cell On Cell rendszer)

Csak egy gombnyomás, és a decubitus matrac fix matraccá változik. (Például orvosi vizsgálat, kezelés, vagy étkezés idejére)
Változtatható ciklusidő a beteg keringési állapota szerint.
CRP szelep a matrac azonnali leeresztéséhez (Például újraélesztés esetén)
A fej alatti légcellák (felső 3db légcella) nem mozognak az instabilitás érzése vagy szédülések elkerülése érdekében.
A további 9 db légcella ventillál, aminek következtében a beteg testfelülete folyamatosan friss levegőt kap. Ez nagymértékben segíti a sebgyógyulást.
A számos fontos szolgáltatást és funkciót a lenti táblázatban tekintheti meg.

Matrac (matracok):
Zárt matrac-rendszer, a matrac 2 egymásra helyezett légmatrac sorból áll.
A légcellák alul-felül be vannak vonva.
A matrac alsó része rendkívül erős sérülés és szakadásgátló külön huzattal rendelkezik.
Ehhez kapcsolódik a matrac felső részét borító elasztikus "lélegző" huzat, amely a testpárát átengedi, biztosítja a szellőzést, viszont folyadékot nem enged át a matrac felé. Az elasztikus tulajdonságának köszönhetően gyűrődésmentes, ami segít a felfekvési sérülések ellen.

Kompresszor:
Digitális vezérlésű távirányítóval is vezérelhető kompresszor.
Az extra-tartós alumínium-motoros megoldásnak köszönhetően egyedülállóan alacsony, 20db alatti zajszint.
(A részletek kissé lejjebb, a táblázatban láthatók.)
Érintésvédelmi osztály: Class II. (Egészségügyi szabvány kettős szigeteléssel)
110-120/220-240 Volt (USA/Európai szabvány)
50-60 Hz (USA/Európai szabvány

MINŐSÍTÉSE: ISO 13485

​Az ISO 13485 tanúsítvány bizonyítja, hogy az Önök cége mennyire elkötelezett az orvosi műszerek minőségét illetően. Ezzel is demonstrálhatja, hogy a minőségirányítási rendszerét tanúsították és megfelel a törvényi követelményeknek és a vevői elvárásoknak.

Egészségpénztárak felé elszámolható.

(AZ ISO 13485 szabvány tejes mértékben harmonizál az európai 93/42 EEC Direktívát honosító orvostechnikai eszközökről szóló 47/1999 (X.6.) EüM. rendelettel.)

Továbbá: CE, FDA, FSC, TUV EN60601-1 test report, Best Car

FDA tanúsítvány
Ez az egyik  legnagyobb befolyással rendelkező, legfontosabb minőségi tanúsítvány, amely igazolja a termékek valódi minőségi mutatóját. 

Az 1906-ban alakult FDA (vagyis Food and Drug Administration = élelmiszer és gyógyszer engedélyeztetési hivatal), az USA élelmiszert és gyógyszert bevizsgáló államapparátusa egy kormányhivatal, amely az élelmiszerek, élelmiszer kiegészítők, gyógyszerek, (emberi és állati) kozmetikumok, orvostechnikai eszközök és bio-gyógyszerészeti és vérkészítmények ellenőrzéséért és szabályozásáért felelős. 

Az engedélyezési procedúra szigorú és évente meg kell újítani. Eszközök esetén nem csak a biztonságot, de a hatékonysággal és eredményességgel kapcsolatos állításokat is igazolni kell klinikai vizsgálatokkal. Az FDA regisztráció nem pusztán a termékre vonatkozik, hanem azt is meghatározza, milyen használatra adták ki az engedélyt.

Matrac paraméterek:

10coll (25cm)
18db alternáló cella felül
4-12 lélegző cellák
3db fix párna cella
18db fix légcella alul
strecch lélegző huzat körbezipzárral
matrac súlya 10kg
beteg súlya akár 210kg
CPR 
cell on cell
 
110/220V 50-60Hz
7-14liter/perc
70-120 Hgmm
6/9/12/25 perc ciklus idő
automata légnyomás-kontroll
Alarm jelzés (áramszünet/légvesztés)
Ülés mód
Statikus (FIX) mód
Kezelőgombok lezárása
Távirányító
dupla digit panel
29*12*10cm
4kg


Használati útmutató:

1   Elhelyezés:
Helyezzük a kitekert matracot a puha kék felével felfelé az ágyra vagy a jelenlegi matracra. A gumicsővek végén blévő biztonsági gyorcsatlakzót egyszerűen (csak egy kattintással) be kell dugni a kompreszorba. A gumicsvek nem törhetnek meg és a CRP feliratú (kirántható vészleeresztő) is bedugva kell legyen a matrac oldalán, ezt is kérjük, hogy ellenőrizze le. A kompresszort a lábnál vagy a földre tehetjük, vagy a kompresszor alján jévő 2db kihajtható tartóval az ágyra is akaszthatjuk. A kompresszort a távirányítóval kényelmesen kezelhető.

2. Bekapcsolás:
A beteg fekhet a matracon az első felfújáskor is, ez kb. 20 percig eltarthat. (testsúly függő) Kapcsoljuk be a kompreszzor előlapján a POWER gombot. Ezután állítsuk be a beteg testsújyát a KG ablak melletti fel/le nyilakkal. A kompresszor alaphelyzetben 60kg-os súlyra van gyárilag beállítva.

3.   Használat:
A CYCLE TIME gombal "körbe-körbe" változtathatjuk a matrackörök felfújás-leeresztés ciklusidejét, mely a páros illetve páratlan cellál között váltakozik 6-25 perc között.

Az AUTOFIRM gombot megnyomva a matrac 15 percig fix (mozgásmentes) állapotra vált, (pl. vizsgálat miatt) mely letelte után automatikusan a beteg védelme érdekében ismét váltakozó funkcióra vált vissza. Ha szükséges, a 15 perces fixálás azonnal újraindítható.

A SEET gomb benyomásakor a matrac könnyebben állítható ülő pozícióba, ekkor a fenék alatti cellák nyomása csökken tekintettel arra, hogy ebben a testhelyzetben - tehát ülve - a kis felületre jutó testsúly miatt a nyomás a fenék alatt 5-6-szorosára emelkedik és ez felfekvést okozhat. Ez a funkció ezt a veszélyhelyzetet védi. 

A PANEL LOCK (gyerekzár) gomb 5 másodpercig való nyomvatartása után a gombok nem reagálnak a nyomkodásra. Eztr a zárolást a gomb ismételt 5 másodperces nyomvatartása oldja fel. Ekkor a gép hangjelzést ad és a gomb feletti pici íLED-lámpa fénye kialszik.
Minden gomb nyomása illetve változása fény és hangjelzéssel jár együtt a biztos kezelhetőség érdekében.

A job oldali ablakon a működés közben gyakran változó számokat látni, ezek a kompresszor nyomásérzékelője által mért Higanymilliméter értékek. Ez azért fontos, mert adott súlyú betegek lehetnek külömböző magasságúak, fekhetnek különböző pozícióban és emiatt a matracban keletkező nyomásértékek változnak. Ezt "figyeli" az INTELLIGENS kompresszor nyomás-szabályozó elektronika és ennek megfelelően korrigálja automatikusan a matraba fújt levegő mennyiségét azaz a matrac betegre gyakorolt visszanyomását.
 

GARANCIA 12 hónapVélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek