20 éves tapasztalattal segítünk. Hívjon bizalommal!

+36-30-942-5241 | aime@aime.hu

X5 Super Care DIGITAL-DUO "Cell On Cell" 210 kg-ig (25cm magas) felfekvés elleni légmatrac
X5 Super Care DIGITAL-DUO "Cell On Cell" 210 kg-ig (25cm magas) felfekvés elleni légmatrac
349 990 Ft 
249 990 Ft

X5 Super Care DIGITAL-DUO "Cell On Cell" 210 kg-ig (25cm magas) felfekvés elleni légmatrac

X5 Super Care DIGITAL-DUO "Cell On Cell" 210 kg-ig (25cm magas) felfekvés elleni légmatrac
X5 Super Care DIGITAL-DUO "Cell On Cell" 210 kg-ig (25cm magas) felfekvés elleni légmatrac
X5 Super Care DIGITAL-DUO "Cell On Cell" 210 kg-ig (25cm magas) felfekvés elleni légmatrac

X5 Super Care DIGITAL-DUO professzionális klinikai antidecubitus "Cell On Cell" rendszerű "ventilláló-lélegző" matrac (akár 210 kg-ig), digitális, mikroprocesszoros kompresszorral, távirányítóval is, speciális kezelést igénylő betegek részére.
K É S Z L E T E N,  JELENTŐS KEDVEZMÉNNYEL

29
349 990 Ft 
249 990 Ft
Kedvezmény: 29
Megtakarítás 100 000 Ft
Részletek

Professzionális antidecubitus matrac az összes stádium kezelésére. A matrac 25cm magas, a kompresszor dupla digitális kijelzővel rendelkezik (az egyiken a beteg súlya, a másikon a matrac zónáiban éppen aktuális légmyomásértékek láthatók) és a funkciók egyszerűen állíthatók be az előlapon található nyomógombokkal.


A beteg súlyát kell a digitális kompresszor előlapján beállítani, a különböző testrészek alatti nyomásértékeket a kompresszor fejlett elektronikai rendszere automatikusan állítja be és folyamatosan ellenőrzi is azt. 
felső légcella sorban a nyomás folyamatosan váltakozik (alternál) míg az alul lévő cellasor fix légnyomású, melynek értékét szintén automatikusan állítja be a rendszer.  (Cell On Cell rendszer)

Csak egy gombnyomás, és a decubitus matrac fix matraccá változik. (Például orvosi vizsgálat, kezelés, vagy étkezés idejére)
Változtatható ciklusidő a beteg keringési állapota szerint.
CRP szelep a matrac azonnali leeresztéséhez (Például újraélesztés esetén)
A fej alatti légcellák (felső 3db légcella) nem mozognak az instabilitás érzése vagy szédülések elkerülése érdekében.
A további 9 db légcella ventillál, aminek következtében a beteg testfelülete folyamatosan friss levegőt kap. Ez nagymértékben segíti a sebgyógyulást.
A számos fontos szolgáltatást és funkciót a lenti táblázatban tekintheti meg.

Matrac (matracok):
Zárt matrac-rendszer, a matrac 2 egymásra helyezett légmatrac sorból áll.
A légcellák alul-felül be vannak vonva.
A matrac alsó része rendkívül erős sérülés és szakadásgátló külön huzattal rendelkezik.
Ehhez kapcsolódik a matrac felső részét borító elasztikus "lélegző" huzat, amely a testpárát átengedi, biztosítja a szellőzést, viszont folyadékot nem enged át a matrac felé. Az elasztikus tulajdonságának köszönhetően gyűrődésmentes, ami segít a felfekvési sérülések ellen.

Kompresszor:
Digitális vezérlésű távirányítóval is vezérelhető kompresszor.
Az extra-tartós alumínium-motoros megoldásnak köszönhetően egyedülállóan alacsony, 20db alatti zajszint.
(A részletek kissé lejjebb, a táblázatban láthatók.)
Érintésvédelmi osztály: Class II. (Egészségügyi szabvány kettős szigeteléssel)
110-120/220-240 Volt (USA/Európai szabvány)
50-60 Hz (USA/Európai szabvány

MINŐSÍTÉSE: ISO 13485   és   MDR

​Az ISO 13485 tanúsítvány bizonyítja, hogy az Önök cége mennyire elkötelezett az orvosi műszerek minőségét illetően. Ezzel is demonstrálhatja, hogy a minőségirányítási rendszerét tanúsították és megfelel a törvényi követelményeknek és a vevői elvárásoknak.

Az MDR (Medical Devise Regulation) az új EU szigorú követelménye az orvostechnikai eszközökre.

Egészségpénztárak felé elszámolható.

(AZ ISO 13485 szabvány tejes mértékben harmonizál az európai MDR Direktívát honosító orvostechnikai eszközökről szóló 47/1999 (X.6.) EüM. rendelettel.)

Továbbá: CE, FDA, FSC, TUV EN60601-1 test report, Best Car

FDA tanúsítvány
Ez az egyik  legnagyobb befolyással rendelkező, legfontosabb minőségi tanúsítvány, amely igazolja a termékek valódi minőségi mutatóját. 

Az 1906-ban alakult FDA (vagyis Food and Drug Administration = élelmiszer és gyógyszer engedélyeztetési hivatal), az USA élelmiszert és gyógyszert bevizsgáló államapparátusa egy kormányhivatal, amely az élelmiszerek, élelmiszer kiegészítők, gyógyszerek, (emberi és állati) kozmetikumok, orvostechnikai eszközök és bio-gyógyszerészeti és vérkészítmények ellenőrzéséért és szabályozásáért felelős. 

Az engedélyezési procedúra szigorú és évente meg kell újítani. Eszközök esetén nem csak a biztonságot, de a hatékonysággal és eredményességgel kapcsolatos állításokat is igazolni kell klinikai vizsgálatokkal. Az FDA regisztráció nem pusztán a termékre vonatkozik, hanem azt is meghatározza, milyen használatra adták ki az engedélyt.

Matrac paraméterek:

10coll (25cm)
18db alternáló cella felül
4-12 lélegző cellák
3db fix párna cella
18db fix légcella alul
strecch lélegző huzat körbezipzárral
matrac súlya 10kg
beteg súlya akár 210kg
CPR 
cell on cell
 
110/220V 50-60Hz
7-14liter/perc
70-120 Hgmm
6/9/12/25 perc ciklus idő
automata légnyomás-kontroll
Alarm jelzés (áramszünet/légvesztés)
Ülés mód
Statikus (FIX) mód
Kezelőgombok lezárása
Távirányító
dupla digit panel
29*12*10cm
4kg


Használati útmutató:

1   Elhelyezés:
Helyezzük a kitekert matracot a puha kék felével felfelé az ágyra vagy a jelenlegi matracra. A gumicsővek végén blévő biztonsági gyorcsatlakzót egyszerűen (csak egy kattintással) be kell dugni a kompreszorba. A gumicsvek nem törhetnek meg és a CRP feliratú (kirántható vészleeresztő) is bedugva kell legyen a matrac oldalán, ezt is kérjük, hogy ellenőrizze le. A kompresszort a lábnál vagy a földre tehetjük, vagy a kompresszor alján jévő 2db kihajtható tartóval az ágyra is akaszthatjuk. A kompresszort a távirányítóval kényelmesen kezelhető.

2. Bekapcsolás:
A beteg fekhet a matracon az első felfújáskor is, ez kb. 20 percig eltarthat. (testsúly függő) Kapcsoljuk be a kompreszzor előlapján a POWER gombot. Ezután állítsuk be a beteg testsújyát a KG ablak melletti fel/le nyilakkal. A kompresszor alaphelyzetben 60kg-os súlyra van gyárilag beállítva.

3.   Használat:
A CYCLE TIME gombal "körbe-körbe" változtathatjuk a matrackörök felfújás-leeresztés ciklusidejét, mely a páros illetve páratlan cellál között váltakozik 6-25 perc között.

Az AUTOFIRM gombot megnyomva a matrac 15 percig fix (mozgásmentes) állapotra vált, (pl. vizsgálat miatt) mely letelte után automatikusan a beteg védelme érdekében ismét váltakozó funkcióra vált vissza. Ha szükséges, a 15 perces fixálás azonnal újraindítható.

A SEET gomb benyomásakor a matrac könnyebben állítható ülő pozícióba, ekkor a fenék alatti cellák nyomása csökken tekintettel arra, hogy ebben a testhelyzetben - tehát ülve - a kis felületre jutó testsúly miatt a nyomás a fenék alatt 5-6-szorosára emelkedik és ez felfekvést okozhat. Ez a funkció ezt a veszélyhelyzetet védi. 

A PANEL LOCK (gyerekzár) gomb 5 másodpercig való nyomvatartása után a gombok nem reagálnak a nyomkodásra. Eztr a zárolást a gomb ismételt 5 másodperces nyomvatartása oldja fel. Ekkor a gép hangjelzést ad és a gomb feletti pici íLED-lámpa fénye kialszik.
Minden gomb nyomása illetve változása fény és hangjelzéssel jár együtt a biztos kezelhetőség érdekében.

A job oldali ablakon a működés közben gyakran változó számokat látni, ezek a kompresszor nyomásérzékelője által mért Higanymilliméter értékek. Ez azért fontos, mert adott súlyú betegek lehetnek külömböző magasságúak, fekhetnek különböző pozícióban és emiatt a matracban keletkező nyomásértékek változnak. Ezt "figyeli" az INTELLIGENS kompresszor nyomás-szabályozó elektronika és ennek megfelelően korrigálja automatikusan a matraba fújt levegő mennyiségét azaz a matrac betegre gyakorolt visszanyomását.
 

GARANCIA 12 hónapVélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek