20 éves tapasztalattal segítünk. Hívjon bizalommal!

+36-30-942-5241 | aime@aime.hu

P2-i DECUBITUS (75 kg felett) antidecubitus ülőpárna INCONTINENTIA huzatban
P2-i DECUBITUS (75 kg felett) antidecubitus ülőpárna INCONTINENTIA huzatban
7 990 Ft

P2-i DECUBITUS (75 kg felett) antidecubitus ülőpárna INCONTINENTIA huzatban

P2-i DECUBITUS (75 - 100 kg) felfekvés elleni antidecubitus párna (ülőpárna) vászon- valamint lélegző incontinentia huzatban (cserélhető megoldás) 40*40*10 cm.

A huzat elasztikus és gyűrődésmentes. (A gyűrődések könnyen és gyorsan okozhatnak felfekvési sérüléseket.)


Miért fontos kiegészítő? Üléskor a nyomásnak kitett testfelület kicsi,  a fenékre ható nyomás kb. 5-szörörére emelkedik, ezért a decubitus kialakulásának valószínűsége megnő. A harántsérült betegeknél súlyosbító tényező az érzéskiesés. Ha egy beteget felfekvés elleni decubitusmatracra helyeznek, akkor a teste "megszokja" a nyomásmentes környezetet és ha ezután visszaül az addig megszokott székébe, az már kemény lesz és gyorsan okozhat felfekvést. Ez könnyen elkerülhető a felfekvés elleni decubituspárna használatával. Javasolt minden olyan ápolt betegnek, aki még kiültethető. Olcsó és biztonságos segédeszköz.


7 990 Ft
Részletek

A párnával érintkező egész felületen egyenletes alátámasztás jön létre, ezáltal kielégítő marad a bőr capilláris keringése. A Perimed tipusú antidecubitus ülőpárna működési elvének lényege a megnövelt kontaktfelület által az aktív nyomáselosztás biztosítása, valamint az önszellőzés. A testre ható nyomás enyhül, mivel a gúlacsúcsokban keletkező nyomófeszültséget a gúlaszerkezet a saját alapjára osztja le. A gúlák közt mindig marad levegő, mely hűsebb mint a beteg testfelülete mentén átmelegedő. Ez cirkulál, így a beteg nem fülled.

Alapanyaga speciális- egészségügyi célra kifejlesztett lágy polyuretán hab, melynek sűrű rácsszerkezete biztosítja a tartósságát. Speciális kezelése miatt antifungális, antibacteriális (jelentése: gombáknak és baktériumoknak nem táptalaj) 200 fokig hőkezelhető, autoclavozható. 

Huzata elasztikus, nem gyűrődő, lélegző - de nedvességet át nem eresztő - puha tapintású, rugalmas, erős, jó kopásállóságú, zippzáras kivitelű, matt mélykék szÍnű, könnyen tisztítható anyagú, ezért alkalmazható a házi betegápolásban is valamint utcai használra is kerekesszékbe helyezve.

EU MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT
OGYÉI Igazolás
  
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!